تولید 3500 تن زباله در گیلان در روزهای تعطیل

شنبه 06 شهریور 1395 ساعت 14:57
تولید 3500 تن زباله در گیلان در روزهای تعطیل
معاون امور عمرانی استانداری گیلان گفت:به طور میانگین روزانه 2هزارتن زباله در استان تولید می‌شود و در روزهای تعطیل و ورود گردشگران به استان این میزان به 3هزار و 500 تن می‌رسد.


‌به گزارش پسماند ایران، حجت شعبان‌پور امروز در کارگروه پسماند گیلان که در سالن الغدیر استانداری با حضور دکتر ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد، گفت: گیلان 52 شهر دارد و سرانه پسماند برای هر شهروند 750 کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه ‌به طور میانگین روزانه 2هزارتن زباله در استان تولید میشود و در روزهای تعطیل و ورود گردشگران به استان این میزان به 3هزار و500 تن می‌رسد، اضافه کرد: دفن غیر اصولی پسماند در برخی مناطق از چالش‌های زیست محیطی جدی در گیلان است که مردم از آن رنج می‌برند.
شعبان پور ادامه داد: البته وضعیت بهتر شده است و اولین اقداماتی که برای جلوگیری از مشکلات زیست محیطی انجام شد، اجرای نقشه آموزش‌ها بود که دراولویت کارها قرار داده شد و برای اجرای صحیح این امر در آموزش و پرورش به طور جدی وارد عمل شدیم.
معاون امور عمرانی استانداری گیلان خاطر نشان کرد: در سال 93 زنگ محیط زیست در گیلان نواخته شده است و پس از آن برای مدیریت پسماند در روستاها آموزش به دهیاران آغاز شد و این آموزش‌ها نیز به همت جهاد دانشگاهی واحد گیلان اجرایی شد و با افزایش مشارکت مردمی در مدیریت پسماند مواجه شدیم.
شعبانپور در ادامه به توجه ورود فرمانداران شهرستانها و شهرداران در کارگروه‌های پسماند شهرستانی خبرداد و گفت: در سالجاری 10جلسه کارگروه پسماند استانی تاکنون تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: شیرابه مراکز دفن زباله سراوان از جمله مشکلاتی بود که همه استان را رنج می‌داد و اخیرا با ایزوله سازی‌ها این مشکل جدی کمی کاهش یافته است.
معاون امور عمرانی استانداری گیلان از افزایش اجرای تفکیک زباله از مبدا خبر داد و گفت: سطح مشارکتها مردم در تفکیک زباله از مبدا به 38درصد رسیده است و هدف ما در سالجاری این است که مشارکت‌ها را به 60 درصد بر سانیم.
وی با اشاره به اینکه خرید زباله سوز برای پسماند گیلان ضروری است، گفت: با خرید زباله سوزها امحای نهایی زباله‌ها به خصوص پسماندهای بیمارستانی به طور اساسی انجام خواهد شد.
وی در تسریع در حل مشکلات دو رودخانه گوهر رود و زرجوب را خواستار شد و گفت: لازم است در این خصوص اعتبارات ملی اختصاص یابد، زیرا آلودگی‌های این رودخانه‌ها زندگی تالاب انزلی را تهدید می‌کند.
‌شعبان‌پور تاکید کرد: عدم تخصیص اعتبارات به احیای رودخانه‌های گوهر رود و زرجوب تالاب انزلی را به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار خواهد کرد.