دنون و نستله بطری‌ قابل بازیافت در طبیعت تولید می‌کنند

یکشنبه 01 مرداد 1396 ساعت 10:10
دنون و نستله بطری‌ قابل بازیافت در طبیعت تولید می‌کنند
نماینده شرکت NaturALL Bottle Alliance در مصاحبه خود با یکی از سایت‌های معتبر بیان می‌کند که این تولید تاثیر چشمگیری بر صنعت خواهد گذاشت.

شرکت‌های دنون و نستله با همکاری یک استارتاپ آمریکایی، بطری‌های نوشیدنی %۱۰۰ طبیعی را تولید کرده‌اند. این بطری‌های نوشیدنی قابل بازیافت توسط دو کمپانی از بزرگترین تولیدکننده بطری‌های آب به بازار عرضه خواهند شد.
به گزارش پسماند ایران، اولین بطری‌های تولید شده قابل بازیافت توسط دو کمپانی دنون و نستله تا سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه خواهند شد. امروزه با توجه به تکنولوژی‌های موجود در بازار تنها %۳۰ بطری‌های PET قابل بازیافت هستند. تخمین زده می‌شود که این آمار تا سال ۲۰۲۰ به %۷۵ و تا پایان ۲۰۲۲ حداقل به %۹۵ برسد.
به گفته تولیدکنندگان این PET جدید از منابع تجدیدپذیری ساخته شده است که از نظر شیمیایی مشابه همان PET است که امروزه از منابع فسیلی تولید می‌شود. ضمن اینکه هیچ نوع محدودیت فنی یا نظارتی برای آن پیش‌بینی نشده است.
نماینده شرکت NaturALL Bottle Alliance در مصاحبه خود با یکی از سایت‌های معتبر بیان می‌کند که این تولید تاثیر چشمگیری بر صنعت خواهد گذاشت.
او گفت: این نوآوری در بطری نوشیدنی‌ها و محصولات غذایی می‌تواند استفاده شود. هدف مشترک شرکت‌های تولیدکننده این است که این تکنولوژی به طور گسترده در اختیار تولیدکنندگان و همچنین مصرف‌کنندگان قرار بگیرد.
این پروژه یک پروژه R&D (پیش از رقابت در بازار) بسیار با ارزش است زیراDanone و Nestlé Waters با تمام توان و منابع خود جهت رسیدن به هدفشان به همکاری روی پیشرفت و توسعه یک محصول جدید پرداخته‌اند.
تفاوت بطری‌های ۱۰۰ درصد قابل بازیافت در طبیعت چیست؟
در این پرژه از مواد اولیه بیومس استفاده می‌شود. این تکنولوژی دستیابی به یک موفقیت علمی‌را به ارمغان خواهد آورد ضمن اینکه Alliance قصد دارد آن را برای کل صنعت غذا و نوشیدنی در دسترس قرار دهد.
ابتدا هدف برای اولین فاز، ارائه ۵۰۰۰ تن بطری‌های PET برپایه زیستی به بازار است ضمن اینکه این شرکت در نظر دارد که این پروسه تولید را تا سال ۲۰۲۰ حداقل تا ۷۵% در مقیاس تجاری افزایش دهد و این عدد را تا سال ۲۰۲۲ به ۹۵% برساند. طبق گفته John Bissell مدیرعامل شرکت Origin Materials، تکنولوژی‌های حاضر در بازار امروز تنها امکان تولید ۳۰% بطری‌های نوشیدنی بر پایه زیستی را دارند. این تکنولوژی جدید سعی دارد که در مقیاس تجاری، ۱۰۰% بازار را تصاحب کند. این مجموعه قصد دارد تا میزان مواد زیستی را تا حد ممکن افزایش دهد تا جایی که آن را به ۱۰۰% برساند. این نسل ازPET‌ها نه تنها مانند محصولات امروزی به طور همزمان سبک وزن، شفاف، قابل بازیافت و محافظ محصولات خواهند بود بلکه برای محیط زیست نیز مناسب‌تر می‌باشند.
PET یا پلی اتیلن ترفتالات رایج ترین نوع پلاستیک در خانواده پلی استرها است که در الیاف لباس، ظروف غذاها و مایعات و همچنین شکل دهی حرارتی در تولید و در ترکیب با فیبرهای شیشه‌ای جهت رزین‌های شیشه‌ای استفاده می‌شود. PET همچنین یکی از توسعه‌یافته ترین مجموعه‌ها و سیستم‌های بازیافت در جهان را به خود اختصاص داده است.